JÚN 30

Nivegy-völgyi eBike túra - június 27. és június 30.

Jaj, úgy élvezitek ti a strandot…, de nem csak a pancsolás a móka. Pattanjatok velünk a legmodernebb e-bike-jaink nyergébe: férfi, nő, gyerek – az egész család velünk jöhet! Fedezzük föl együtt a Nivegy-völgyet, a környező dombokat és ősi templomok maradványait. 

Nivegy-völgyi eBike túra - június 27. és június 30.

PROGRAM:

  • Indulás

Zánkáról indítjuk túránkat, Tagyon mellett elkerekezve jutunk el Szentantalfára, ahol csatlakozik hozzánk a csapat másik fele is.

  • Szent-Balázs templomrom

Első megállónk a Szent-Balázs templomrom lesz, ahonnan tökéletesen rálátunk a Nivegy-völgyre, Szentantalfa szőlőire és a Balatonra is. A templom a XIII. századból származik, érdekessége, hogy a XX. század elején egy minden valószínűség szerint szélhámos, Adolph Joseph Lanz, aki okkultista filozófiával foglalkozott és a modern kori templomos rend megalapítójaként is emlegetik, megvásárolta a templomot és kisebb átalakítások után be is költözött. Az átalakítások nyomát azóta már eltüntették.

  • Halom-hegy

Egy rövid szakaszon visszamegyünk és folytatjuk utunkat a Dörgicsétől északra fekvő Halom-hegy felé. Megmásszuk a Kossuth-kilátót és gyönyörködünk az elénk táruló látványban: Balaton, tanúhegyek és a Bakony déli része és az összes tanúhegy kicsiben. Itt akár a Balcsit is körbe futhatjátok, és el sem fáradtok!

  • Kisfalud-dörgicsei pusztatemplom

A Halom-hegyről egy erdei gurulást követően egy jó nagy mezőre érünk, aminek végén, mielőtt elérnénk a műutat lelassítunk és megnézzük a Kisfalud-dörgicsei pusztatemplom maradványait.

  • Dörgicse

Dörgicsére már aszfalton érünk be, ahol röviden megállunk a Szent Péter-dörgicsei kettőstemplom romjainál a kopjafák mellett, utána pedig a Boldogasszony dörgicsei templomromnál élvezzük a Balaton látképét az ódon falak tövében.

  • Zánka, Szentantalfa

Dörgicséről ismét terepen ereszkedünk le, mígnem rákanyarodunk a tókerülő bringaútra, amit egészen Zánkáig követünk, közben ismét lelassítunk, hogy a Haditechnikai Parkban kiállított közlekedési eszközöket közelről is szemügyre vehessük. Zánkán elbúcsúzunk csapatunk innen indult tagjaitól, a többiekkel pedig visszatérünk Szentantalfára.

Túra min. 4 fő jelentkezése esetén indul!

További információkért látogass el a Balaton Bike Tour weboldalára. 

 

Előző
Következő

Legfrissebb bejegyzések

Dobosi Borbirtok

Programok

Izgalmas programokkal, lenyűgöző fogásokkal, és sok-sok meglepetéssel készülünk.

Ha nem szeretnél lemaradni, foglalj időben az alábbi elérhetőségek egyikén;

+36 70 316 9122 vagy recepcio@dobosi.com

Márton-napi borvacsorák 2024

Programok

Idén is megrendezzük a Márton-napi libavacsoráinkat, ahol az újborok ünneplése kerül a középpontba.

Programok
Garantált felfrissülés és kikapcsolódás vezetett szaunaprogrammal és kétfogásos vacsorával - nem csak szállóvendégeknek.
Programok

Pattanjatok velünk a legmodernebb e-bike-jaink nyergébe: férfi, nő, gyerek – az egész család velünk jöhet! Fedezzük föl együtt a Nivegy-völgyet, a környező dombokat és ősi templomok maradványait. Akit pedig az ódon falak kevéssé hoznak lázba, az elmerenghet a lenyűgöző kilátásba’.

 

Elmúltál már 18 éves?

Az Dobosi Borbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Megértettem